sábado, 6 de febrero de 2010

SEGON DE BATXILLERAT - PROJECTE 3 -

Per entendre correctament el pensament de l'autor és necessàri saber les influències rebudes de diferents escoles, entre les quals destaquen:
- Les seves tragèdies prenen el model de les tragèdies gregues, concebudes per a la lectura, amb Sèneca es veu reneixer el gènere clàssic. Les seves tragèdies es basen en els models grecs cuant a la forma literaria, als temes i als arguments, però generalment els abandonava perportar-les a una visió del món estoïca.
- L'estoicisme. Sèneca representa l'estoicisme nou o romà no era un estoic ortodoxe, la seva visió es basava en l'abandonament dels plantejaments lògics i físics i per una dedicació clara a les qüestions morals en concordança a l'esperit pràctic romà. Sèneca espresenta com un estoic molt lliure i pretén curar els vicis o enfermetats morals i les seves creençes eren m´´es espirituals que la dels primers estoïcs.
- També és pot observar una petita influència o referència a l'obra "De la causa primera",on Sèneca després de parlar a Lucilio sobre les causes i comparar-les amb Plató i Aristòtil, Sèneca conclou que ell hi diferència 5 tipus de causes, les quatre Aristotèliques i la cinquena la que Plató anomena "idea".


Als següents enllaçospodreu ampliar la informació sintetitzada anteriorment:
- http://www.cerpcentro.org/IMG/pdf/Seneca.pdf
- http://lucilioseneca.blogspot.com/2009/05/influencia-y-principales-obras_23.html
- http://biblioteca.itam.mx/estudios/estudio/estudio01/sec_21.html
- http://filosofia.laguia2000.com/grandes-filosofos/seneca-y-su-obra

No hay comentarios: